Közéleti hírek

/ 2024.05.31. 19:27:07 |

Székesfehérvár pedagógusait köszöntötték pénteken délután

A Hiemer-házban rendezett ünnepségen köszöntötték Székesfehérvár pedagógusait pénteken, Pedagógusnap alkalmából.  Székesfehérváron szép hagyomány, hogy a város Önkormányzata ünnepség keretében mond köszönetet a fehérvári nevelési, oktatási szakembereknek, akik nap mint nap a város gyermekeiért, fiataljaiért dolgoznak.
/ 2024.05.30. 19:38:25 |

Korszerű tanműhelyek és energetikai fejlesztéseka Székesfehérvári Szakképzési Centrumban

Csütörtökön délelőtt rendezték a Székesfehérvári Szakképzési Centrum komplex fejlesztése című projekt nyitórendezvényét a Széchenyi István Műszaki Technikumban. A 6,4 milliárd forint összértékű beruházás részleteiről, kiemelten a Széchenyi Technikumban és a Váci Mihály Technikumban megvalósuló fejlesztésekről tájékoztattak.
/ 2024.05.30. 11:03:30 |

34 éve Székesfehérvár szolgálatában

Nemrégiben rendezték a Tele értékekkel – Székesfehérvár szolgálatában című konferenciát a Városházán, ahol három, az idei évben 15 éves fennállását ünneplő önkormányzati szolgáltató cég, a Városgondnokság, a Székesfehérvári Városfejlesztési Kft. és a Székesfehérvári Turisztikai Kft. mutatta be tevékenységét. A konferencia keretében elismeréseket adtak át azoknak kollégáknak, akik több évtizedes munkájukkal szolgálták Székesfehérvár közösségét.
/ 2024.05.30. 07:19:02 |

Rendhagyó üléssel folytatódott a Lánczos-Szekfű Ösztöndíj Közalapítvány kuratóriumának munkája

Megkezdte munkáját a Lánczos Kornél – Szekfű Gyula Ösztöndíj Közalapítvány megújult kuratóriuma. Az év első megbeszélésén közösen ültek asztalhoz a régi és az új testület tagjai, hogy az elmúlt évtizedek tapasztalatát átbeszélve, új lendülettel folytassák a munkát. Az ösztöndíj programra 23 pályázat érkezett idén. A legjobbnak ítélt alkotások támogatására összesen ötmillió forintot biztosít a város.
/ 2024.05.29. 20:32:25 |

Zöld Civil Emlékdíjat ítéltek oda Varga Gábornak

A Környezet- és Természetvédő Civil Szervezetek Országos Találkozóján Zöld Civil Emlékdíjban részesült Varga Gábor, a Gaja Környezetvédő Egyesület 2023-ban elhunyt elnöke.
/ 2024.05.28. 15:08:50 |

Az M7-es és a Tűzoltóság építésében is részt vett – Szemerei Sándort köszöntötték 90. születésnapján

"Az a legnagyobb hiba az életben, ha nem tudod, hogy mi a hibád." – vallja Szemerei Sándor, aki 90 évnyi élettapasztalatot tudhat már a háta mögött. Kerek születésnapja alkalmából kedden Róth Péter alpolgármester köszöntötte őt székesfehérvári otthonában.
/ 2024.05.28. 15:07:09 |

KÉPES program 2024 - felújítják a Tóvárosi udvarát, okostanterem a Kodályban

2024-ben is folytatódik a KÉPES, azaz a Közösségi Értékteremtő Program – Együtt Székesfehérvárért! összefogás a székesfehérvári általános iskolák megújításáért. Az idei évben a Tóvárosi Általános Iskola diákjai vehetnek majd birtokba megújult iskolaudvart, a kodályosok pedig okostanteremmel lesznek gazdagabbak.
/ 2024.05.28. 07:19:44 |

100. alkalommal adományozott orvosi eszközöket a kórháznak a jótékonysági vadászat

Századik alkalommal adományozott orvosi eszközöket kórházaknak az Országos Jótékonysági Vadászati Közhasznú Nonprofit Kft. Hétfőn a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban adtak át mintegy hétmillió forint értékű adományt.
/ 2024.05.28. 06:23:00 |

Együttműködési megállapodást kötött a Kodolányi János Egyetem és a Fehérvár Médiacentrum

A magasabb szintű kommunikációs képzés, és a fehérvári felsőfokú oktatás erősítése érdekében együttműködési megállapodást kötött a Kodolányi János Egyetem és a Fehérvár Médiacentrum csütörtökön.
/ 2024.05.27. 15:57:13 |

Indul az ételmentés az Alba Aréna és a Sóstói Stadion éttermeiben

Kezdődhet az ételek mentése, majd a rászorulókhoz történő eljuttatása az Alba Aréna és a Sóstói Stadion éttermeiben. Az ebédfőzésből és a rendezvényeken megmaradt, még fogyasztható ételeket egy speciálisan erre a célra kialakított hűtőben tárolják, majd 24 órán belül eljuttatják az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ által gondozott családoknak. A Városgondnokság és az Alba Bástya együttműködéséről az Arénában tartottak sajtótájékoztatót.
/ 2024.05.27. 14:57:24 |

Speciális nevelési igényű tanulóknak adtak át okostantermet az Arany János Iskolában

Országosan is egyedülálló okostantermet hoztak létre az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Szekfű Gyula utcai épületében. A speciális nevelési igényű gyermekeknek kialakított okostantermet az Arconic támogatásával az Önkormányzat, a Székesfehérvári Tankerületi Központ, valamint a Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítvány és az Alba Innovár együttműködésében valósították meg.
/ 2024.05.26. 15:05:00 |

Megemlékezés a hősök napján a háborúkban elesett katonákra

Minden évben május utolsó vasárnapja a hősök napja. Székesfehérváron pénteken a sírkertekben, vasárnap a Hősök terén emlékeztek a háborúkban elesett katonákra.
/ 2024.05.24. 18:02:37 |

Koszorúzásokkal emlékeztek a Hősök Napjára Székesfehérváron

A Hősök Napja alkalmából a háborúkban elesett katonák emléke előtt tisztelegtek több székesfehérvári temetőben pénteken. A megemlékezések vasárnap délben, hagyományosan a Hősök terén zárulnak.
/ 2024.05.23. 15:51:36 |

Szabadság a növekedéshez - tehetséggondozók tanácskoznak Székesfehérváron

Az Arany János Tehetséggondozó Program tavaszi konferenciájának ad otthont Székesfehérvár, az intézmények képviselői három napon keresztül, egészen szombatig tanácskoznak majd a Székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium szervezésében. A program nyitórendezvényén a tehetség fogalmáról és a tehetséggondozás alapvetéseiről is szó esett.
/ 2024.05.23. 14:55:34 |

Járdafelújítások – az Ybl lakótelepen már elkészült, a Zichy ligetben ősszel kezdődik a beruházás

Elkészült az Ybl Miklós lakótelepet átszelő egyik járda felújítása és mellette az Ybl Miklós-mellszoborhoz vezető kisebb járdaszakasz. A Zichy ligetben is várható hasonló, ennél nagyobb léptékű beruházás, ami várhatóan ősszel kezdődik. Erről dr. Kovács Zsoltné, a terület önkormányzati képviselője adott tájékoztatást.